Alla inlägg den 15 februari 2009

Av Bogge - 15 februari 2009 17:34

...för just nu är det rätt kul att spela i Torslanda, (det är det visserligen hela tiden, men just idag...) Igår mötte B-laget Balken, serieledarna i Korpens 2B och lyckades återigen vinna, den här gången med knappa 3-2. Enligt rapport så lägger vi segermålet redan efter ca. åtta minuter i andra. Efter det är det en massiv Balkenisering på vår planhalva, men en storspelande och för dagen magsjuk Calle fixade vinst åt oss.


Idag var det dags för A-laget att ta sig an Lerum, på Valhallas plan B. Valhallas planer är kända för att ha halkigt parkettgolv och så var fallet idag med. Visserligen kan man utnyttja det som målvakt och glida snabbt i sidförflyttningar, men risken är att om man tar i för mycket då befinner man sig någon meter utan för mål i stället.


Torslandas glada pojkar tog snabbt kommandot och tog verkligen Lerum med överraskning. Vi nätade snabbt och igen och igen och... Jag vet inte vad grabbarna hade till frukost, men mycket vitaminer måste det varit i kosten, för alertare och piggare människor får man leta efter. Innan perioden var slut ledde vi med 5-0. Andra kom igång och vårt fina spel från första kunde väl inte upprepas, eller? Jodå, det tog en liten stund, så var liret igång igen. Till Lerums försvar måste sägas att de kom till match med bara tre avbytare och de tröttnade fort i det höga tempot. Trots det var de inte helt ofarliga. Efter att knappt rört bollen i första fick avsevärt mer att göra i andra, men jag liksom resten av laget hade allt på vår sida idag. Fyra baljor till stänkte vi in i andra perioden.


Det är alltid så att om man hållt nollan så här länge, så kommer tankarna att fasen vad gott om man kunde hålla nollan hela matchen. Det brukar straffa sig, för man blir nervös och börjar koncentrera sig på fel saker. Lerum hade inte gett upp, utan ville naturligtvis frisera till siffrorna. De var nära att lyckas i början på tredje, men en skyddsängel vid namn Marcus vispade undan bollen på mållinjen. I anfallet efter lägger vi tian, men det blir inte tid att slappna av.


Naturligtvis släpper jag in ett mål. I ett bra anfall får Lerum fram bollen till en tämligen fristående spelare, som vispar in bollen bakom mig. Inte mycket att snacka om, det roliga sker några ögonblick senare, då vi lyckas klämma in tre mål på under en minut. Efter det går deras målvakt ut och vilar, så Lerum kör sex mot fem en stund. Denna taktiska fint ger oss ett mål till, men sedan var det stopp för vår del. Lerum fick sista ordet, när de ordnade en straff i slutminuterna. Morgan hejdade ett friläge, med kanske inte helt regelrätta metoder. Killen i Lerum, som blev utsatt för Morgans vänliga brytning, tog den själv och jag måste erkänna att han var väldigt säker, tyvärr...


Alltnog, seger med 14-2 är inte fy skam och visar på hur bra vi kan vara, när vi är taggade. På vår gästbok skrev en lerumspelare att det var bara vi och Zenith som spelat ut dem så här, så det känns sketabra.

Ovido - Quiz & Flashcards