Alla inlägg den 22 mars 2008

Av Bogge - 22 mars 2008 18:47

Hoppas ni alla får en glad och lugn helg. Själv har jag varit och besökt olika evenemang i stan i helgen. Igår var jag på spelkonventet på Hvitfeldtska och handlade på mej lite roliga saker. Jag gick också runt och såg lite grann på olika demospel av nya spel, en del gamla också.


Ett besök i caféterian inbringade årets konventmugg, en svart sådan med tryck på. Muggen kostade trettio kronor, men den summan gör att man dricker gratis kaffe och té under helgen, något som många utnyttjar, när man ser hur ofta kökspersonalen sätter på nytt kaffe.


Det är speciellt intressant att sitta där och fika. Under tiden jag avnjöt kaffe och macka, kom det några rollspelare, ett par figurspelare och runt omkring satt det folk och spelade brädspel av olika sorter och alla hällde i sig stora mängder vätska. Några roliga samtal fick jag också. Två gentlemän i trettiofem-fyrtioårsåldern, glada som barn på jul, satte sig ner och snackade om allt de hade köpt i affärerna. Den ene berättade att han hade haft hårda förhandlingar hemma, för att få komma dit. Han hade fått lova sin fru att vara hemma på kvällarna i ett par månader, utan att klaga. Oj, stackars människa...


Två killar från Skåne berättade att de var där för en 40K-turnering. Det är ett figurspel, som utspelar sig i framtiden och spelpjäserna är tennfigurer som de målat själv. Jag träffade dem senare och då fick jag se deras små arméer. De hade lagt ner mycket tid på att måla upp varenda figur och det var ett hundratal av dem och nog med det, de var mycket fint målade.


Den ene visade också att man kan skaffa sig kontakter med det täcka könet, utan större problem. Under tiden vi satt där och pratade i caféet, glodde han utan skam på en tjej som gick förbi, lyckades med konststycket att få ögonkontakt med henne och en halv minut senare hade han fixat tid till en date. Starkt jobbat!


Idag har jag varit en sväng på stan, utan något speciellt mål. Jag var på Wizard Games, på Kvilletorget, för att se om de hade något kul. Det hade de, men inte för mej just då, så jag drog vidare. Efter en stunds planlöst irrande befann jag mej på Linnégatan och jag gick bort till Plantagegatan och The English Shop. Jag hade tänkt mej att köpa lite Jelly Bellies, men det fanns inte en enda i hela affären, Jag fick med mej lite té därifrån, så det var inte helt kasst ändå.



Ovido - Quiz & Flashcards