Alla inlägg den 21 september 2008

Av Bogge - 21 september 2008 21:47

...till en början, i alla fall. Vi i Torslanda skulle spela vår enda träningsmatch innan serien sätter igång, för A-laget alltså. Skulle möta Zenith, på deras hemmaplan i Björlanda. Henke plockade upp mej vid Centralen och sedan begav vi oss iväg ut i det stora okända, alltså Hisingen. Efter en stunds förvirrat letande, då vi åkte åt fel håll ute i Björlanda, en bedrift i sig, eftersom sporthallen syntes tydligt ifrån stora vägen, kom vi fram,bytte om och gick ut och värmde upp.


De unga grabbarna i Zenith var till en stor del samma lag vi mötte i en träningsmatch i våras, men då tillhörde de Älvstranden. Nu hade det tillkommit Hedeberg, C, Kim och Kivi, som spelade med oss förra säsongen. Lite märkligt med Kivi, som deklarerade i våras att han var så skadad att han nog aldrig skulle spela mer, utan bara vara tränare. Fast där stod han omklädd, färdig till spel. Hmmmm...


Scheisse the same, som dansken säger, vi värmde snabbt upp och sedan var det dags för match. Jag satt på bänken, eftersom Calle skulle stå, förstemålvakt som han är. Pojkarna i Zenith satte upp ett jädrans tempo från början och vi försökte hänga med så gott det gick. Det gick i ungefär två minuter, sedan drog C in en boll från halva plan. Calle blev naturligtvis förbannad på sig själv, eftersom han hade fri sikt och borde tagit den, sa han. Det hade han inte på deras andra mål, som i stort sett var identisk med det första. Efter en period så ledde Zenith med 4-0, (ni märker att jag hoppar över en massa här, men det är medvetet, för vi var inte så där jättebra, trots många lägen).


Calle var inte nöjd med sin insats, så han sade till mig att hoppa in efter halva andra. Då hade Zenith stänkt in två till, lite orättvist, för nu hade vi börjat få bra ordning på vårt spel också. Det var bara att ställa sig i vägen för anstormningen och med backarnas hjälp höll jag rent framför mål. Otten gjorde dagen lite gladare, då han äntligen fick bollen förbi deras målvakt.


Tredje började med att vi hade mer att säga till om, men de vesslesnabba Zenithungarna var ettriga som fasen. Spelet böljade fram och tillbaka oc hvi lyckades stänka in två till, ett mål i numerärt underläge och ett i numerärt överläge. Tyvärr fick Zenith in ett i numerärt underläge också, med mer tur än skicklighet, enligt min åsikt, men alla mål gäller ju, så...


Matchen slutade 7-3 till slut och vi fick nog vara rätt nöjda med det, vi hade några nya spelare som fick sitt elddop idag. De spelade upp sig efterhand som matchen flöt på. Periodsiffrorna blev 4-0, 2-1, 1-2 och det visade ju också att förutom den usla utdelningen på våra chanser i första, så höll vi hyfsat jämna steg med Zenith.

Ovido - Quiz & Flashcards