Alla inlägg den 6 juni 2008

Av Bogge - 6 juni 2008 22:43

Idag var jag på 1200 kvadrat och hjälpte till vid auditionen till Johannas och Julias nya musikal. Jag, Katarina och Ellinor blev satt att jobba i caféet och det var en rolig upplevelse, hela stället var full av nervösa och spända ungdomar.


Det tog sin tid, för det var en hel del att göra, det började med dansaudition och så småningom började också sången. Under tiden stod vi och sålde dricka, mackor, frukt och godis så det stod härliga till. Det var roligt att snacka med alla ungdomarna där, de flesta var väldigt motiverade. Fast, något vi snart kom underfund med, var den nästan totala avsaknaden av killar. Av ca femtio medverkande var det bara fyra grabbar.


Jag var klar vid fyra ungefär och stack hem, lämnade Johanna kvar, hon satt ju i uttagningsjuryn. Kattis och Ellinor hade stuckit tidigare för det var inte så mycket att göra för dem och dessutom fick Kattis ett allergiskt anfall, medan vi jobbade. Johanna dök upp senare hemma hos mej och berättade lite hur det hade varit.


Först och främst var det olidligt varmt och kvavt i huset. Eftersom det var en helgdag hade naturligtvis någon stängt av fläktsystemet, troligtvis för att spara på elen eller nåt. Ju längre dagen led, ju mer började det lukta underligt, trots att fönster och dörrar stod på vid gavel, eller som en av tjejerna uttryckte det: " Det luktar väldigt mycket fötter här!"


Det hade uppvägts med råge, enligt Johanna, av alla duktiga sångare, som passerat revy uppe på andra våningen. Det hade varit en hel del med riktigt häftiga pipor, som hade gjort dagen riktigt god ändå. I morgon är det dags för dramaauditionen för de som gått vidare. Då ska jag inte vara med, jag ska istället cykla till Sävedalen och köpa en glass.

Ovido - Quiz & Flashcards